Algemene Informatie E-Liquid Voor E-Sigaret

E-Liquid zal waarschijnlijk een term zijn waar u al eerder van hebt gehoord. Het is 1 van de belangrijkste componenten van de Elektrische Sigaretten. Zonder deze vloeistof heeft u letterlijk helemaal niets aan een e-sigaret. Deze vloeibare substantie word door warmte omgezet in een damp en de rook van een reguliere sigaret simuleert (en hier trouwens verdacht veel op lijkt).

Waar Dient E-Liquid Eigenlijk Voor?

De waterdamp waar de vloeistof in word omgezet, wat gebeurd door het verhitten ervan door de Elektrische Sigaret, zorgt voor meerdere dingen.e-liquid in verschillende smaken

 • De smaak die men proeft bij het inhaleren van de damp
 • Eventueel een bepaalde Nicotine afgifte (wanneer de gebruiker hiervoor heeft gekozen)
 • De geur, welke ruikt naar de eliquid smaak die word gerookt
 • Het effect dat men in de keel voelt bij het nemen van een hijs (hetzelfde effect als bij reguliere tabak)

E-sigaret vloeistoffen zijn verkrijgbaar in een ruime hoeveelheid aan merken. Maar ook in heel veel verschillende smaken. Het is werkelijk ongelooflijk wat er tegenwoordig allemaal te krijgen is. Allereerst worden de smaken onderverdeeld in smaaksoorten. Dit zijn groepen waar de smaken in worden onderverdeeld zodat het gemakkelijker is om te smaken te vinden die uw voorkeur hebben.

Ruime Keus In Vloeistof Smaken

Zo zijn er smaken in verschillende fruitsoorten. Bijvoorbeeld Aardbei, Banaan en Appel. Diverse mint en menthol, maar ook vrijwel alle bekende merken van de reguliere sigaretten. Onder andere Marlboro, Pall Mall, Lucky Strike en Chesterfield. Op deze link kunt u ook veel informatie vinden over e-liquid.

Of wat dacht u van een populaire drankje als smaak om te roken? Malibu, Red Bull of Cappuccino. En voor de liefhebbers zijn er ook speciale smaken. Een aantal voorbeelden die onder deze groep vallen zijn Tiramisu, Kwark, Whiskey, hazelnoot en zelfs Chocolade! Klinkt lekker vind u ook niet?

Als het om de smaken van de Liquids gaat, dan zijn er enorm veel verschillende verkrijgbaar. En bijvoorbeeld aardbei van het ene merk, hoeft nog niet hetzelfde te zijn als die van een ander merk. Voorlopig voldoende om uit te proberen wat u allemaal lekker vind! Daarnaast is het ook nog mogelijk on smaken met elkaar te mengen. Zo kunt u helemaal zelf bepalen welke smaken u met elkaar mengt en zelf de lekkerste cocktails maken!

Verschillende Nicotine Concentraties Verkrijgbaar

Naast de smaken word de Elektrische Sigaret vloeistof verkocht in verschillende gehalte aan Nicotine. De sterkte word uitgedrukt in als mg. Dit is het aantal mg per ml. Oftewel, 1 milliliter bevat de aangegeven hoeveelheid aan Nicotine in milligram. De meeste merken komen in 5 verschillende sterkte namelijk:

 • Non (0mg)
 • Low (6mg)
 • Medium (12mg)
 • High (16mg)
 • Extra High (24mg)

Zoals u in het bovenstaande lijstje kunt zien is er dus ook E-Liquid zonder Nicotine ook wel non genoemd.  Tevens kunt u om bij het afbouwen de stapjes nog kleiner maken door 2 sterktes met elkaar te mengen. Bijvoorbeeld de helft 12mg en de andere helft 18mg. Wat resulteert in een 15mg vloeistof.

Groot aanbod aan verschillende merken

Naast alle variaties en mogelijkheden met betrekking tot de enorme variatie aan E-Liquid smaken en nicotinegehalte, zijn er ook meerdere merken verkrijgbaar op de Elektronische Sigaretten markt. De prijzen en kwaliteit tussen de verschillende merken verschilt nogal. Enkele van de meeste verkochte merken zijn:

 • Halo Liquid – Deze vloeistoffen worden geproduceerd in de Verenigde Staten.
 • Dekang ELiquid – Een merk van Chinese afkomst, maar van zeer goede kwaliteit. Dit merk staat bekend als de beste kwaliteit tot prijsverhouding.
 • Liqua – Een merk met middelmatige prijzen. De productie vind plaats in China, echter het management bestaat volledig uit Amerikanen.